Terug

Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie door plastische chirurgie

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de buikwand zodanig verslappen dat een hangbuik ontstaat, welke met plastische chirurgie kan worden gecorrigeerd. Zeker als u overgewicht heeft wordt een buikwandcorrectie in het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als u te zwaar bent is het verstandig om vóór de operatie af te vallen, ook om het operatieresultaat te optimaliseren.

De operatie in de kliniek

Een buikwandcorrectie wordt onder algehele verdoving uitgevoerd, waarbij de buikwand van de onderliggende spierlaag wordt losgemaakt van het schaambeen tot aan de ribbenboog. De huid en het onderhuids vetweefsel worden strakgetrokken en het overtollige weefsel verwijderd. Als uw buikspieren zijn uitgerekt, worden deze meteen verstevigd. Er worden drains geplaatst om het wondvocht af te voeren. Het te zijner tijd nauwelijks zichtbare litteken bevindt zich ter plaatse van de onderbuik, onder de bikinilijn.

Na de buikwandcorrectie

In het algemeen is een buikwandcorrectie niet pijnlijk en mag u zo snel mogelijk uit bed. Om de buikwand goed aan te laten liggen moet u gedurende enkele weken een steunend verband dragen en mag u gedurende 6 weken niet sporten. Daarna zijn alle bewegingen weer mogelijk.
 

Buikwandcorrectie