Terug

Borstlift

Door ouderdom, zwangerschap of andere omstandigheden kan er sprake zijn van een verslapping van de borsten. Deze kunnen door middel van een operatie in onze kliniek weer worden verstevigd. Na enkele weken is de definitieve vorm zichtbaar. Het doel van de operatie is borstversteviging, waarbij het volume van de borst omhoog wordt gebracht in een strakkere huidenveloppe.

Hoe verloopt de borstlift
De operatie vindt plaats onder algehele verdoving en duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Er bestaan diverse operatietechnieken voor een borstlift. Uw plastisch chirurg zal u voor de operatie informeren over de techniek van zijn of haar keuze. Ook kan de plastisch chirurg, samen met u, het nodig vinden om borstprothesen te plaatsen. Dit zal ook met u van tevoren worden besproken.
Bij de meest gebruikte techniek wordt de borst verstevigd door aan de onderkant huid te verwijderen. Om een natuurlijke borstvorm te krijgen wordt een ‘figuurnaad’ aangelegd, van de tepel recht naar beneden. De tepel-tepelhofcomplex wordt omhoog gebracht. De littekens bevinden zich rondom de tepelhof, van de tepelhof naar de plooi onder de borst en in de plooi onder de borst. Uiteraard wordt bij de borstlift en tepelcorrectie gestreefd naar symmetrie.

Na de operatie wordt een drukkend verband aangelegd. Meestal verblijft u één nacht in de kliniek. Na enkele dagen wordt het dragen van een goed steunende BH aangeraden, die de eerste weken dag en nacht gedragen moet worden. Sporten wordt de eerste zes weken afgeraden. Het duurt enkele weken voordat sprake is van een definitieve vorm van de borst. Doordat het verouderingsproces doorgaat, is het mogelijk dat de borsten in de loop der jaren weer verslappen. De operatie kan dan, indien gewenst, worden herhaald.

Borstlift