Terug

Borstvergroting door lipofilling (lichaamsvet)

Borstvergroting met lichaamseigen vet wordt lipofilling genoemd. Door het verfijnen van de technieken kan een langdurig resultaat worden bereikt. De borstvergroting wordt uitgevoerd door het inbrengen van eigen vet, dat van elders van het lichaam wordt weggehaald door middel van een verfijnde vorm van liposculptuur, de zogenaamde liposculptuur. De mogelijkheid van een vergroting op deze manier is afhankelijk van de kwaliteit van uw eigen huid -en borstweefsel.

Ook is een vergroting middels het BRAVA-systeem mogelijk.  Het BRAVA-systeem maakt is uitgevonden en ontwikkeld door Dr. Roger Khouri, plastisch chirurg in het Miami Breast Center in Miami, Florida. Het is gebaseerd op het principe van weefselexpansie. Dit principe is al 30 jaar bekend in de chirurgie en wetenschappelijk goed gedocumenteerd.
BRAVA maakt gebruik van onderdruk die driedemensionaal een gelijkmatige trekkracht uitoefent op het borstweefsel. Deze trekkracht creeert beetje voor beetje ruimte in het borstweefsel, waarin later autoloog vet (dus vet uit uw eigen lichaam) wordt gespoten.
Door de nieuw gevormde bloedvaatjes in het opgerekte borstweefsel, kan het grootste deel van het ingespoten vet overleven.

De behandeling met lipofilling

Op plaatsen met overtollig vet wordt door middel van liposculptuur het vet geoogst. Dit vet wordt vervolgens gecentrifugeerd en met behulp van een speciale naald op de gewenste plek ingebracht. Uiteindelijk zal het overgrote deel van het ingebrachte vet blijven bestaan. Het overige deel wordt door het lichaam opgelost. In het algemeen kan een vergroting tot twee cupmaten worden bereikt. De operatie wordt in dagbehandeling uitgevoerd.

Na de borstvergroting door lipofilling

Meestal treedt na de behandeling enige roodheid en zwelling op. Gedurende enkele weken kan bij borstvergroting door lipofilling de injectieplaats enigszins vast aanvoelen, maar in de loop van enkele weken verdwijnt dit in het algemeen vanzelf.
 

Borstvergroting door lipofilling (lichaamsvet)