Terug

Face- en halslift

Een facelift/halslift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het noodzakelijk zijn deze ook te ‘liften’. De ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of oogleden. Als u deze rimpels wilt laten verwijderen, dan is hiervoor een aparte behandeling nodig. Deze kan vaak tegelijkertijd worden uitgevoerd met de facelift. Het doel van een facelift/halslift is de huid weer glad en strak te krijgen. De rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift/halslift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig want het natuurlijk verouderingsproces van uw huid continueert.

De operatie

Een facelift/halslift gebeurt onder algehele verdoving. De huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid worden over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden verwijderd d.m.v. liposculptuur. De huid wordt vervolgens gesloten met zeer dun hechtmateriaal.

Na de operatie

Na de operatie wordt een drukkend verband aangelegd, die een aantal dagen moet worden gedragen. Uw gezicht en hals kunnen na de operatie gezwollen en verkleurd zijn. Dit duurt gemiddeld twee weken, maar over het algemeen heeft u weinig last van pijn. Eén tot 2 weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. De littekens zijn weliswaar zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze bevinden zich voornamelijk in de behaarde hoofdhuid. Het uiteindelijke resultaat van een facelift/halslift is pas zichtbaar na enkele weken.
 

Face- en halslift