Terug

Bovenooglidcorrectie

Algemeen

Het komt regelmatig voor dat de huid van de bovenoogleden over de wimpers gaat hangen als gevolg van het slapper worden van de huid rondom het oog. Als het vetweefsel rondom het oog de huid naar voren drukt geeft dit een vermoeid en oud uiterlijk, zeker in combinatie met wallen onder de ogen.

De operatie

De bovenooglidcorrectie wordt veelal onder plaatselijke verdoving in dagverpleging uitgevoerd. In combinatie met een onderooglidcorrectie wordt vaak gekozen voor algehele anesthesie. Bij de operatie wordt niet alleen het huidoverschot, maar indien nodig ook het vet en de kringspier van het oog gecorrigeerd. Het grootste deel van het litteken komt te liggen in de natuurlijke plooi van het boven- of onderooglid en is nauwelijks zichtbaar.

Na de operatie

Na een ooglidcorrectie kunnen de behandelde ogen afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep dik, blauw en gezwollen zijn. Het verdient aanbeveling om thuis de oogleden te behandelen met een verkoelend masker. Na vijf tot zeven dagen worden de hechtingen verwijderd, waarna het litteken met een litteken crème kan worden behandeld.

Bovenooglidcorrectie