Terug

Oorcorrectie met Earfold

Naar schatting 5% van de bevolking heeft afstaande oren. De implanteerbare clip Earfold is een nieuwe techniek voor afstaande oren bij volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Ongeveer 73% van de afstaande oren is te wijten aan het ontbreken van de antihelixplooi. In de andere gevallen zijn afstaande oren het gevolg van conchahypertrophie of een combinatie van beide oorzaken.

Earfold® is een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor de correctie van afstaande oren. Earfold® is vervaardigd uit de metaallegering Nitinol, een medisch materiaal dat wordt gebruikt in tal van medische hulpmiddelen en is bedekt met een laagje goud van 24 karaat.

Vóór de ingreep bepaalt u samen met uw chirurg door middel van het systeem Prefold® waar het implantaat Earfold® moet komen. Met Prefold® kunnen u en de chirurg samen de optimale correctie bepalen door de plaats van het toekomstige implantaat Earfold® te kiezen.

De chirurg tekent de precieze plaats van het toekomstige implantaat Earfold® af. Het oor wordt plaatselijk verdoofd. De chirurg maakt een klein sneetje om het implantaat Earfold in te brengen. Met behulp van het inbrengsysteem wordt Earfold® heel nauwkeurig geplaatst. Het implantaat komt tussen de huid en het kraakbeen. Wanneer de vooraf bepaalde plaats voor Earfold® bereikt is maakt de chirurg het implantaat los.

Earfold® plooit het kraakbeen van het oor. Na de ingreep is Earfold® doorgaans onzichtbaar. Na ongeveer een half uur zijn uw beide oren gecorrigeerd en loopt u met alleen een kleine pleister op het sneetje naar buiten.

Deze techniek is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Earfold® is een nieuwe, weinig invasieve en snelle correctiemethode voor afstaande oren.

 

 

Oorcorrectie met Earfold