Gelaatscorrecties

Rimpelbehandeling

Er zijn verschillende oplossingen om rimpels te verhelpen. Zoals een behandeling met Botuline toxine. De plastisch chirurg adviseert u over de mogelijkheden en een behandeling op maat.

Vóór de rimpelbehandeling

Bij Beekman Klinieken kunt u alleen een rimpelbehandeling ondergaan, als u ouder bent dan 18 jaar. Naarmate u ouder wordt, krijgt u vanzelf meer rimpels. Deze kunnen ontstaan door spieractiviteit, zoals lachen, fronsen en praten. Door deze bewegingen ontstaan er met name rimpels op het voorhoofd, naast de ogen en de mondhoeken.

Rimpelbehandeling met Botox

Botuline toxine (Botox) is een injecteerbare vloeistof die de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert en daardoor een tijdelijke spierontspanning veroorzaakt. Door middel van een zeer fijne naald wordt een aantal injecties met Botuline toxine onder de huid aangebracht. Het effect treedt tussen 3 en 10 dagen op en heeft een maximum effect vanaf ongeveer twee weken. In de loop van de daarop volgende maanden neemt het effect langzaam af. Herhaling van de behandeling is dan mogelijk. Vaak treedt na de behandeling enige roodheid en zwelling op, die binnen enkele uren is verdwenen. Blootstelling aan felle zon wordt afgeraden tot een week na de behandeling.

Botuline Toxine tegen hoofdpijn of migraine

Migraine en stress- of spanningshoofdpijn is een veel voorkomend probleem waarbij botuline toxine een oplossing kan bieden.

Frons

Een rimpel is het gevolg van sterke spieractiviteit bij de wenkbrauwen. Sommige mensen activeren al op jonge leeftijd een frons; anderen zullen hem nooit krijgen. Wanneer u een actieve frons heeft, zal deze vaak verschijnen. Wanneer u zich concentreert, boos kijkt, tuurt of in de zon kijkt, is hij vaak zichtbaar. Bij een rimpelbehandeling met Botox, ontspant de spier, waardoor bestaande rimpels vervagen en nieuwe rimpels worden voorkomen. De behandeling duurt maximaal 15 minuten.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes worden ook wel lachrimpels genoemd en worden soms juist als charmant en als een natuurlijk verouderingsverschijnsel gezien. Toch kunnen kraaienpootjes, door diepe of meerdere lachrimpels naast en onder het oog, de rust in het gezicht verstoren. Ook kunt u er door kraaienpootjes ouder uitzien dan u bent. Met een rimpelbehandeling kunt u kraaienpootjes verminderen.

Voorhoofdsrimpel

Horizontale voorhoofdrimpels boven de wenkbrauwen worden voornamelijk veroorzaakt door sterke spieractiviteit tussen de wenkbrauwen en de haargrens. Bij een rimpelbehandeling ontspant de spier, waardoor bestaande rimpels vervagen en nieuwe rimpels worden voorkomen. De stand van de wenkbrauwen en het huidoverschot van de bovenoogleden kunnen bepalend zijn voor het al dan niet behandelen van het voorhoofd. In sommige gevallen zal eerst een bovenooglidcorrectie geadviseerd worden. Tijdens het consult krijgt u uitgelegd wat voor u de beste volgorde van behandeling is.

Wenkbrauwlift

Als uw wenkbrauwen gezakt zijn, kan dit een sombere uitdrukking aan uw gezicht geven. Als alleen het buitenste deel van uw wenkbrauw is gezakt, kan een wenkbrauwlift uitkomst bieden. Bij de wenkbrauwlift wordt een zeer kleine hoeveelheid Botuline Toxine net onder de wenkbrauw geïnjecteerd. Een wenkbrauwlift is vrijwel pijnloos en veilig. De behandeling duurt maximaal 15 minuten.

Gummy Smile

Als het bovenste tandvlees bloot komt te liggen, spreken wij over een gummy smile. Dit kan komen omdat de bovenlip te hoog wordt opgetrokken. Een injectable-behandeling kan de oplossing zijn. Een gummy smile komt niet altijd door te kleine tanden. Soms lijken de tanden gewoon klein, omdat er een disbalans is tussen het tandvlees en de bovenlip.

Overmatig zweten

Overmatig zweten kan voor veel mensen een probleem zijn in het dagelijkse leven. Niet alleen slijt kleding sneller, vooral esthetisch en sociaal gezien, is het vervelend. In extreme gevallen kunnen mensen zich zelfs gaan afsluiten. Een behandeling met Botox kan de oplossing zijn. De spierontspanner staat bekend als rimpelmiddel, maar is ook zeer effectief tegen overmatig zweten.

Vraag hier uw consult aan*

* Bij verwijzing van uw huisarts worden de kosten door uw verzekeraar vergoed. Betreft het een consult zonder verwijzing, bedragen de kosten € 115,00.

BEL DIRECT