Terug

Rimpelbehandeling

Er zijn verschillende oplossingen om rimpels te verhelpen. Zoals een behandeling met rimpelvullers, Botox of hyaloronzuur/e-PTFE®. De plastisch chirurg adviseert u over de mogelijkheden en een behandeling op maat.

Rimpelbehandeling met rimpelvullers

Collagenen en hyaluronzuren zijn een goed en, voor zover bekend, veilige producten. De nieuwe generatie producten kunnen een langer resultaat garanderen (6 tot 12 maanden). De hyaluronzuren zijn met name geschikt voor de fijnere rimpels en contourverbetering van de lippen. Een ander oplosbaar product, Radiesse, bestaat uit kleine kristallen en heeft een landuriger werking (12 tot 24 maanden), en is meer geschikt voor de diepere plooien in het gezicht.
De producten worden via een injectie ingebracht, met of zonder verdoving, afhankelijk van de injectieplaats. Gedurende enkele dagen na de behandeling is het behandelde gebied gering gezwollen. Na 1 week voelt het weefsel weer natuurlijk aan. Blootstelling aan felle zon wordt afgeraden tot een week na de behandeling.

Rimpelbehandeling met Botox

Botuline toxine (Botox) is met name geschikt voor kraaienpootjes, frons- en voorhoofdsrimpels en in bepaalde gevallen voor halsrimpels. Botuline toxine is een injecteerbare vloeistof die de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert en daardoor een tijdelijke spierontspanning veroorzaakt. Door middel van een zeer fijne naald wordt een aantal injecties met Botuline toxine onder de huid aangebracht. Het effect treedt tussen 3 en 10 dagen op en heeft een maximum effect vanaf ongeveer twee weken. In de loop van de daarop volgende maanden neemt het effect langzaam af. Herhaling van de behandeling is dan mogelijk. Vaak treedt na de behandeling enige roodheid en zwelling op, die binnen enkele uren is verdwenen. Er bestaat geen kans op allergische reacties. Blootstelling aan felle zon wordt afgeraden tot een week na de behandeling.

Rimpelbehandelingmet e-PTFE®

Met e-PTFE® kunnen diepe rimpels in bepaalde delen van het gezicht met blijvend resultaat worden opgevuld. Na lokale verdoving worden twee kleine openingen gemaakt in de huid, waarna het e-PTFE® materiaal wordt ingebracht. Het effect is direct zichtbaar. e-PTFE® is een afkorting van expanded polytetrafluoroethyleen.
Na de behandeling kan enkele dagen enige zwelling aanwezig zijn. Gedurende 5 dagen krijgt u een antibioticumkuur (Floxapen®). Na een week worden de hechtingen verwijderd en is de eindsituatie bereikt.

Rimpelbehandeling